Facebook Pixel

Viskas, ką reikia žinoti apie vitaminą A

Viskas, ką reikia žinoti apie vitaminą A

Supažindinimas su vitaminu A

Vitaminas A yra labai svarbus vitaminas, reikalingas augimui ir vystymuisi, ląstelių atpažinimui, regėjimui, imuninei funkcijai ir dauginimuisi. Tai galingas antioksidantas ir turi įtakos genų ekspresijai, taigi ir fenotipui. Tai taip pat padeda tinkamai veikti širdžiai, plaučiams, inkstams ir kitiems organams.

Sąvoka „vitaminas A“ skamba taip, lyg yra viena specifinė maistinė medžiaga, vadinama vitaminu A, bet taip nėra. Vitaminas A yra plati susijusių maistinių medžiagų grupė. Kiekvienas iš jų yra naudingas mūsų sveikatai, tačiau jų nauda skirtinga. 

Su vitaminu A susijusios maistinės medžiagos

Karotinoidai (randami augaliniame maiste)

Retinoidai

 (randama gyvūniniuose produktuose)

Retinolis

Karotenai

Ksantofilai

Tinklainė

Alfa karotinas*

Astaksantinas

Retinoinė rūgštis

Beta karotinas*

Beta kriptoksantinas*

Retinilo esteriai

Gama karotinas*

Kantaksantinas

Delta-karotinas

Fukoksantinas

Epsilono karotinas

Liuteinas

Zeta-karotinas

Neoksantinas

Violaksantinas

Zeaksantinas

* Nurijus šias karotinoidines vitamino A formas organizmas tam tikromis sąlygomis gali paversti retinoidais

Retinoidai 

Retinoidai yra vitamino A forma, randama gyvūninės kilmės produktuose

Kaip matote iš aukščiau esančios tables, yra dvi pagrindinės vitamino A formos: retinoidai (randami gyvūniniame maiste) ir karotenoidai (randami augaliniame maiste).  

Šios dvi formos skiriasi ne tik chemiškai, bet ir skirtingai veikia mūsų organizmą. Yra keletas  imuninis, priešuždegiminis, genetinis ir reprodukcinis vitamino A poveikis, kurį gali užtikrinti tik vitamino retinoidinės formos. 

Retinoidų formos ypač svarbios norint išlaikyti sveiką nėštumą, vaiko vystymąsi ir augimą, naktinį matymą, raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir atsparumą infekcinėms ligoms. Net jei nepatenkame į nė vieną iš šių kategorijų, bet kuriuo atveju vitamino A paros dozė yra gyvybiškai svarbi kiekvienam iš mūsų. 

Karotinoidai 

Vitamino A karotinoidinės formos turi unikalų poveikį žmogaus kūnas“></b></p>
<p><span>Kaip ir vitamino A retinoidinės formos, karotinoidų formos taip pat turi didžiulį poveikį žmogaus organizmui.</b></p>
<p><span>Pagrindinė vitamino A karotinoidinių formų funkcija yra antioksidacinis ir priešuždegiminis poveikis. </span></p>
<p><span>Kai kurie karotenoidai atlieka ypatingą vaidmenį mūsų organizme. Pavyzdžiui, vieninteliai karotinoidai, randami žmogaus tinklainėje, yra ksantofilai liuteinas ir zeaksantinas. Todėl visiems, kuriems rūpi regėjimo palaikymas ir gerinimas (pavyzdžiui, susiję su su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos prevencija), būtina užtikrinti pakankamą </span><span>liuteinas</span><span> ir </span><span>zeaksantinas</span><span> kūne . </span></p>
<p><span>Žmogaus organizme vitamino A karotinoidinės formos gali būti veiksmingai paverstos retinoidinėmis formomis. Pavyzdžiui, alfa karotinas, beta karotinas ir beta kriptoksantinas yra trys vitamino A karotenoidinės formos, kurias mūsų organizmas tam tikromis sąlygomis gali paversti retinoidinėmis formomis.</span></p>
<h3><b>Karotinoidų pavertimas retinoidais</b></h3>
<h3><b><img src=

Frazė „tam tikromis sąlygomis“ reiškia, kad yra daug veiksnių, turinčių įtakos karotinoidų formų virsmui vitaminas A iki retinoidų formų:

  • paveldimas genetinis polinkis 
  • virškinimo problemos
  • bakterijų pusiausvyros sutrikimas virškinamajame trakte
  • per didelis gėrimas 
  • per didelis toksinių cheminių medžiagų poveikis 
  • Nesubalansuotas didelių vitamino A ir vitamino D dozių suvartojimas
  • tam tikrų vaistų vartojimas

Tarkime, kad bandote valgyti mažiau gyvūninės kilmės produktų ir bandote gauti daugiau vitamino A retinoidinių formų iš augalinio maisto, kuriame yra daug karotino. Tačiau jei turite vieną ar daugiau iš šių neigiamų veiksnių, jūsų kūnas negalės karotinoidų paversti retinoidais. 

Tokiu atveju turite kreiptis į gydytoją, kad jis išnagrinėtų šias priežastis ir sumažintų jų poveikį. Gydytojas gali padėti pagerinti virškinimą, sumažinti vaistų poveikį, sumažinti cheminį toksiškumą, subalansuoti vitamino A ir D dozes. 

Du papildomi svarbūs dalykai: 

  1. Jei jūsų kūnas sugeba efektyviai karotenoidus paversti retinoidais, beta karotinas yra geriausias pasirinkimas. Palyginti su alfa karotenu arba beta kriptoksantinu, jums reikės perpus mažiau beta karotino, kad susidarytų toks pat kiekis retinolio. 
  2. Jei neturite neigiamų veiksnių, trukdančių karotinoidams paversti retinoidais, tai turi daug privalumų. Užuot vartojęs daug retinolio iš maisto, jūsų kūnas pats reguliuos karotinoidų ir retinoidų kiekį, nustatydamas optimalų vieno iš jų virsmo kitu laipsnį. 

Kaip vitaminas A veikia mūsų sveikatą? 

Vitaminas A turi gyvybiškai svarbų poveikį imuninė sistema, regėjimas, reprodukcinė funkcija.

Retinoidų formos

Retinoidinės vitamino A formos ne tik veikia žmogaus regėjimą, bet ir dalyvauja įvairiuose fiziologiniuose mūsų organizmo procesuose:

  • imuninės sistemos palaikymas
  • priešuždegiminiai procesai
  • parama epitelio ir gleivinės audiniams 
  • augimas ir plėtra
  • kaulų formavimas 
  • dalyvavimas kuriant raudonuosius kraujo kūnelius
  • spermos gamyba

Maiste vitamino A retinoidinės formos dažniausiai pasirodo kaip retinilo esteriai. Kūnas paprastai gali paversti šiuos retinilo esterius į metaboliškai aktyvias vitamino A formas, įskaitant retinolį, tinklainę ir retinoinę rūgštį.

Vitaminas A ir regėjimo palaikymas

Vizos palaikymas yra vienas iš pagrindinių funkcijos Vitaminas A . Jis dalyvauja paverčiant į akis patenkančią šviesą elektriniu signalu, kuris vėliau siunčiamas į smegenis. </span></p>
<p><span>Vienas iš pirmųjų vitamino A trūkumo simptomų gali būti naktinis aklumas, žinomas kaip nyktalopija. Vitaminas yra pagrindinė & nbsp; pigmentas rodopsinas. Rodopsinas randamas akies tinklainėje ir yra itin jautrus šviesai. Žmonės su naktiniu aklu vis dar gali normaliai matyti dieną, tačiau tamsoje regėjimas pablogėja, nes jų akys bando pagauti šviesą žemesniame lygyje. Be to, kad išvengtumėte naktinio aklumo, pakankamai beta karotino gali padėti sulėtinti regėjimo pablogėjimą, kuris dažnai atsiranda su amžiumi. </b></p>
<p><span>Su amžiumi susijusi geltonosios dėmės degeneracija yra pagrindinė aklumo priežastis daugelyje šalių. Nors tiksli jo priežastis nežinoma, manoma, kad tai yra tinklainės ląstelių pažeidimo, kurį sukelia oksidacinis stresas, rezultatas. </span><span>Su amžiumi susijusių akių ligų tyrimas</span><span> parodė, kad vyresniems nei 50 metų žmonėms kai kurie regos degeneracijos antioksidantai (įskaitant beta karotiną) sumažina progresuojančios geltonosios dėmės degeneracijos riziką 25 %.</span></p>
<p><b><b><b><br><br><br><br><br><br></b></b></b></p>
<h3><b>Vitamino A vaidmuo palaikant imuninę sistemą</b></h3>
<p><span><img src=Vitaminas A vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant imunitetą ir priešuždegiminėms mūsų organizmo funkcijoms. 

  Kad padėtų neutralizuoti nepageidaujamas bakterijas ir kitus mikroorganizmus, mūsų imuninė sistema gali gaminti ir išskirti antikūnus, kurie gali blokuoti arba slopinti jų veiklą. 

Naujausi tyrimai parodė, kad Vitaminas A atlieka pagrindinį vaidmenį šiuose apsauginiuose procesuose. Mokslininkai nustatė, kad T-limfocitai ir B-limfocitai (pagrindinės imunologinės sistemos ląstelės) negali būti tinkamai susintetinti be vitamino A, o imuninis atsakas negali būti veiksmingai suaktyvintas be vitamino A. Įdomu tai, kad kai tik mūsų organizmas suaktyvina bet kokį uždegiminį procesą , mūsų ląstelės taip pat pradeda didinti vitamino A pavertimą retinolio pavidalu į antrąją formą, vadinamą retino rūgštimi. Šiai konversijai reikalingas dviejų fermentų (alkoholio dehidrogenazės ir retinaldehido dehidrogenazės) dalyvavimas. Manoma, kad mūsų ląstelių nesugebėjimas atlikti šio vitamino A pavertimo iš retinolio formos į retinoinę rūgštį yra rizikos veiksnys, padidinantis jautrumą infekcijai ir prastas atsakas į vakcinaciją. Mokslininkai mano, kad vitaminas A gali būti vienodai svarbus mūsų imuninei ir priešuždegiminėms sistemoms, kuriose mūsų ląstelės negali tapti pernelyg reaktyvios. 

Taip pat manoma, kad kai kurie maisto alergijos aspektai gali atsirasti dėl to, kad mūsų imuninė sistema per daug reaguoja į maisto baltymus. Todėl optimalus vitamino A suvartojimas gali būti svarbus siekiant sumažinti tam tikrų rūšių maisto alergijų riziką. 

Vitaminas A ir ląstelių augimas palaiko 

Vitaminas A dalyvauja ląstelių augimo ir vystymosi procesuose 

Vitaminas A yra būtinas normaliam ląstelių augimui ir vystymuisi. 

Pavyzdžiui,

retinoinė rūgštis reikalinga sintezė daugelio glikoproteinų , kurie kontroliuoja ląstelių adheziją (ląstelių gebėjimą prisijungti viena prie kitos. Kaip minėta aukščiau, retinoinė rūgštis gali būti susintetinta mūsų ląstelėse iš maiste esančių retinilo esterių, o šiai sintezei reikia dviejų fermentų ( alkoholio dehidrogenazė ir retinaldehido dehidrogenazė) .Mokslininkai aktyviai tiria ryšį tarp šios fermentų sistemos ir ląstelių augimo ir mano, kad retinoinės rūgšties sintezės problemos gali būti raktas į įvairias problemas, susijusias su žmogaus augimu ir vystymusi.

Retinoidinė rūgštis dalyvauja hematopoezės procese ( raudonųjų kraujo kūnelių gamyba mūsų kaulų čiulpuose). 

Vitaminas A – šiek tiek daugiau naudos

  • Vitaminas A yra būtinas vyrų ir moterų reprodukciniams procesams. Jis taip pat aktyviai dalyvauja spermatogenezėje (spermatozoidų gamyboje).
  • Vitaminas A yra svarbus kaulų metabolizmo komponentas.
  • Vienoje iš studijų genetikos srityje buvo ištirtas ir patvirtintas vitamino A (retinoinės rūgšties pavidalo) vaidmuo reguliuojant genetinius įvykius.



Vitamino A karotinoidinių formų vaidmuo žmogaus organizme

Karotenoidai atlieka svarbų vaidmenį antioksidaciniuose ir imuniniuose procesuose žmogaus organizme

Vitamino A trūkumo prevencija

 Iki XX amžiaus pabaigos apie karotinoidų funkcijas buvo kalbama tik apie jų gebėjimą veikti taip pat, kaip ir retinoidai. 

Iš daugiau nei 600 karotinoidų, esančių augaliniame maiste, tik trys karotinoidai span> span> 

  • beta karotinas
  • alfa karotinas 
  • beta-kriptoksantinas

buvo pažymėti kaip "provitamino A" karotenoidai, kuriuos organizmas (tam tikromis aplinkybėmis) gali paversti retinoidais. Šių trijų karotenoidų suvartojimas vis dar laikomas itin svarbiu, siekiant išvengti vitamino A trūkumo jo retinoidinėse formose. 

Antioksidacinis, priešuždegiminis ir imuninis aktyvumas 

Pastaraisiais metais karotinoidai, kaip galimi priešvėžiniai ir senėjimą stabdantys junginiai, sulaukė daug mokslinių tyrimų dėmesio. Šios galimos karotinoidų funkcijos yra glaudžiai susijusios su jų antioksidacine ir priešuždegimine veikla. Svarbu pažymėti, kad beveik visi karotenoidai turi antioksidacinį ir priešuždegiminį poveikį.

Tinklų tarpląstelinių ryšių skatinimas 

 Be antioksidacinio ir imunostimuliuojančio aktyvumo karotenoidai parodė gebėjimą skatinti tarpląstelinį ryšį. Dabar mokslininkai mano, kad ryšio tarp ląstelių sutrikimas gali būti viena iš ląstelių peraugimo (būklė, kuri galiausiai sukelia vėžį) priežasčių. 

Skatindami tinkamą ląstelių ryšį, karotenoidai gali atlikti tiesioginį vėžio prevencijos vaidmenį. 

Manoma, kad karotenoidai taip pat atlieka svarbų vaidmenį moterų reprodukcinėje funkcijoje. Nors tiksli karotinoidų funkcija moterų reprodukcijoje dar nenustatyta, žinoma, kad geltonkūnyje yra labai daug beta karotino, o tai rodo, kad ši maistinė medžiaga vaidina svarbų vaidmenį dauginimosi procesuose.

Vitamino A sąveika su kitomis maistinėmis medžiagomis 

Vitaminas A aktyviai dalyvauja vitamino D apykaitoje

Vitamino A ir kitų vitaminų bei mikroelementų sąveika

  1. Vitamino A transportavimas ir naudojimas priklauso nuo kelių vitaminą A jungiančių baltymų. Kadangi šiems jungiantiems baltymams gaminti būtinas pakankamas baltymų kiekis su maistu. baltymų, baltymų trūkumas taip pat gali sukelti vitamino A trūkumą. 
  2. Pakankamas su maistu gaunamų riebalų ir cinko kiekis taip pat labai svarbus vitamino A įsisavinimui ir panaudojimui. 
  3. Geležies stokos anemija ir mažas hemoglobino kiekis yra susiję su mažu vitamino A kiekiu. Atrodo, kad vitaminas A padeda mobilizuoti geležį, kad ji įsisavintų raudonuosius kraujo kūnelius.
  4. Selenas dalyvauja antioksidacinėje veikloje, todėl gali būti laikomas sinergišku (tai yra, sąveikaujant vienas kito stiprinančiu) su vitaminu A. . Vitaminas A ir selenas turi panašų poveikį slopindami vėžio ląstelių susidarymą.
  5. Kalcis yra gyvybiškai svarbus kaulų sveikatai, o kai kurie tyrimai su žmonėmis ir gyvūnais rodo, kad per didelis vitamino A vartojimas gali turėti neigiamą poveikį. Pavyzdžiui, mažas ir didelis vitamino A kiekis kraujyje buvo susijęs su vyresnio amžiaus žmonėms padidėjusi šlaunikaulio lūžių rizika. Be to, eksperimentai su pelėmis parodė, kad vitamino A perdozavimas sukelia kaulų masės sumažėjimas.

Vitaminai, sąveikaujantys su vitaminu A

  • Vitaminas E laikomas sinergišku su vitaminu A dėl jo antioksidacinio aktyvumo, dėl kurio vitaminas A veikia švelniau.
  • Manoma, kad vitaminas C taip pat veikia kaip antioksidantas, skatinantis vitamino A atsargas kepenyse. Tyrimai parodė, kad vitaminas A turi įtakos kepenų sintezei askorbo rūgštis.
  • Bet kokia maistinė medžiaga, pasižyminti antioksidaciniu aktyvumu, gali būti laikoma sinergija su vitaminu A.
  • Dėl sinergetinio poveikio mineraliniam cinkui vitaminas B6 gali būti laikomas sinergetišku su vitaminu A.
  • Be to, B grupės vitaminai, tokie kaip vitaminas B1, B2, B3 ir B5, buvo konkrečiai apibūdinti kaip vitamino A sinergikliai.

Vitaminui A antagonistiniai vitaminai

  • Vitaminai D ir A dažnai laikomi sinergiškais ir dažnai vartojami kartu, kad papildytų vienas kitą. Tačiau norint sumažinti toksinį hipervitaminozės D poveikį, gali būti rekomenduojamas vitaminas A. Vitaminai A ir D organizme sąveikauja įvairiais būdais. Tačiau taip pat gali būti, kad per didelis vitamino A vartojimas gali sutrikdyti organizmo reakciją į vitaminą D.
  • Apskritai riebaluose tirpūs vitaminai dažnai konkuruoja dėl įsisavinimo ir transportavimo. Todėl antagonistais galima laikyti visą riebaluose tirpių vitaminų šeimą.  
  • Kaulų metabolizmas taip pat rodo priešpriešą tarp vitaminų A ir D. Vitaminas D padidina kalcio pasisavinimą ir susilaikymą, o vitamino A perteklius sukelia rezorbciją (t. y. išplovimą). kalcio patekimas iš kaulo į kraują) kaulą ir jo nukalkinimą.
  • Kiti vitaminai, galintys antagonizuoti vitaminą A, yra vitaminai B1, B12, B6 ir K. Jų veikimo mechanizmai nėra visiškai suprantami, bet tikriausiai jie neigiamai veikia vitaminą A, kai vitamino A ar jo atsargų kiekis kepenyse yra itin mažas. 
  • Vitaminas A dažnai konkuruoja su vitaminais D ir K2, o tyrimai rodo, kad didesnis vitamino A kiekis yra susijęs su mažesniu kaulų tankiu




Vitamino A trūkumo požymiai

Vitamino A trūkumas neigiamai veikia oda, regėjimas, reprodukcinė funkcija. 

Didžiulis vitamino A trūkumas šiandien dažniausiai pasireiškia neišsivysčiusiose šalyse. Taip pat yra keletas veiksnių, kurie trukdo normaliam virškinimui ir gali sukelti vitamino A malabsorbciją:

  • celiakija
  • Krono liga
  • kepenų cirozė
  • alkoholizmas
  • cistinė fibrozė
  • giardiazė 
  • kasos ligos
  • Tulžies nutekėjimo iš kepenų ir tulžies pūslės į žarnyną kliūtis.

Žmonėms, turintiems mitybos apribojimų (pvz., dėl skurdo ar įvairių savęs apribojimų), taip pat gali kilti pavojus. 

Vitamino A trūkumo simptomai

Nedidelis vitamino A trūkumas gali nesukelti jokių simptomų. Tačiau net ir minimalus vitamino A trūkumas gali sukelti nuolatinį nuovargį. 

Nedidelį ir sunkų vitamino A trūkumą gali sukelti: 

  • infekcijos, įskaitant gerklės ir krūtinės ląstos infekcijas
  • gastroenteritas
  • vaikų ir paauglių augimas ir kaulų vystymasis
  • nevaisingumas
  • persileidimas

Sunkesnės vitamino A trūkumo formos taip pat gali sukelti: 

Regėjimo problemos

  • Prastas regėjimas tamsoje (naktinis aklumas)
  • Akių paviršiuje esančios ragenos išplonėjimas ir išopėjimas (keratomalacia). Akies paviršiaus junginės ir ragenos sausumas (kseroftalmija)
  • Ovalios, trikampės arba netaisyklingos putplasčio dėmės ant akių baltymų (vadinamosios Bito dėmės)
  • Ragenos perforacija. 
  • Sunkus regėjimo sutrikimas (dėl tinklainės pažeidimo) užpakalinėje akies dalyje. 

Odos ir plaukų problemos 

  • Sausa oda 
  • Sausi plaukai 
  • Niežtintis 

Kiek vitamino A mums reikia? 

Optimalią vitamino A dozę turi nustatyti gydytojas. Tai priklauso nuo daugelio veiksnių, pvz., jūsų amžiaus, lyties, sveikatos būklės, jūsų gyvenimo aplinkybių, mitybos sistemos. 

Pateiksime rekomenduojamas vitamino A dozes pagal Nacionalinius sveikatos institutus (JAV):

Kūdikiai 

  • 0–6 mėnesiai: 400 mikrogramų per dieną (mcg per dieną) 
  • 7–12 mėnesių: 500 mcg per dieną 

Vaikai 

  • 1–3 metų: 300 mcg per dieną 
  • 4–8 metų: 400 mcg per dieną 
  • 9–13 metų: 600 mcg per dieną 

Paaugliai ir suaugusieji 

  • 14 metų ir vyresni vyrai: 900 mikrogramų per dieną 
  • 14 metų ir vyresnės moterys: 700 mikrogramų per dieną 

– 770 mcg nėštumo metu 

- 1300 mcg žindymo laikotarpiu



Vitamino A perdozavimas

Per didelis vitamino A vartojimas gali būti toksiškas

Per didelis vitamino A vartojimas gali būti toksiškas. 

Perdozavimo požymiai: 

  • odos pokyčiai, pvz., pageltimas, skilinėjimas, niežėjimas ir padidėjęs jautrumas saulės šviesai
  • regėjimo pokyčiai 
  • trapūs nagai 
  • plaukų pokyčiai (plaukų slinkimas, riebūs plaukai)
  • kaulų skausmas 
  • vėmti
  • galvos svaigimas
  • galvos skausmas ir pykinimas 
  • sunku priaugti svorio ir sumažėjęs apetitas 
  • dantenų liga 
  • dirglumas 
  • nuovargis, mieguistumas ir prasta koncentracija 
  • kepenų liga

Nėščios moterys neturėtų viršyti rekomenduojamos dozės, nes tai gali neigiamai paveikti vaisiaus vystymąsi. 

Retinolio taip pat yra įvairiose kosmetikos priemonėse nuo senėjimo. Tokia kosmetika taip pat nerekomenduojama nėščiosioms. 

Maisto vitamino A šaltiniai

 Vitamino A yra geltonose ir oranžinėse daržovėse ir vaisiuose

Laisvo retinolio maiste paprastai nėra. Retinilo esteriai (įskaitant retinilo palmitatą) yra retinolio saugojimo forma gyvūnams, taigi ir pagrindiniai retinolio pirmtakai gyvūniniuose maisto produktuose. Kai kurie augalinės kilmės karotenoidai (pavyzdžiui, α-karotenas, β-karotenas ir β-kriptoksantinas) vėliau gali būti paverčiami retinoidų formomis Vitaminas A

Geltonose ir oranžinėse daržovėse yra daug karotinoidų. Žaliose daržovėse taip pat yra karotinoidų, nors nuo geltonos iki raudonos spalvos pigmentus užmaskuoja žalias chlorofilo pigmentas. 

Retinoido vitamino A maisto šaltiniai

  • kiaušiniai 
  • nenugriebtas pienas 
  • kepenys 
  • praturtintas liesas pienas
  • grūdai 

Augaliniai vitamino A (beta karotino) šaltiniai: 

  • saldžiosios bulvės
  • morka
  • špinatai
  • abrikosai

Išvada

Vitaminas A yra gyvybiškai svarbi mūsų sveikatai maistinė medžiaga, ji atlieka daug svarbių funkcijų ir naudos. Tačiau per daug gero ne visada reiškia geriau. Kitaip tariant, tiek nepakankamas, tiek per didelis vitamino A vartojimas sukelia neigiamą poveikį sveikatai.



Vitamino A preparatai mūsų svetainėje

Okeaninis beta karotinas, beta karotinas, Solgar

Beta-Carotene Oceanic, Beta-Carotene, Solgar, 25 000 TV, 90 kapsulių


/beta-karotin-solgar-25-000-me-90-kapsul.html

  816 mcg

Vitaminas A, sausas vitaminas A, Solgar

Vitaminas A, sausas vitaminas A, Solgar, 1500 mcg, 100 tablečių


/vitamin-a-solgar-5-000-mt-100-tabletok.html

Vitaminas A (retinilo palmitatas) 1500 mcg, vitaminas C (L-askorbo rūgštis) 10 mg

Vitaminai A ir D, A ir D, Essential Nutrition, Now Foods

Vitaminai A&D, A&D, Essential Nutrition, Now Foods, 10000/400 TV, 100 kapsulių


/vitamin-aid-now-foods-10000-400-me-100-kap.html

Vitaminas A (retinilo palmitatas) 10 000 TV, vitaminas D3 (cholekalciferolis) 400 TV

Beta-karotinas, puritonų pasididžiavimas

Beta karotinas, Puritan's Pride, 10 000 TV, 100 minkštųjų gelių


/beta-karotin-beta-carotene-puritan-s-pride-10-000-me-100-gelevyh- capsul.html

Vitaminas A (100 % beta karotino) 3000 mcg

DUK – dažnai užduodami klausimai:

еред началом приема витамина А я бы хотела сдать анализ крови, чтобы узнать уровень витамина в моем организме. Можете пожалуйста подсказать, какие результаты анализа будут означать дефицит или избыток витамина?

Показатели дефицита: менее 50 мкг на децилитр, показатели избытка: более 200 мкг на децилитр.

Если я буду пытаться получить необходимую норму витамина А из пищи, как эффективнее всего это сделать?

Поскольку витамин А является жирорастворимым витамином, для лучшей его усваиваемости и скорейшего поступления в кровь, будет лучше всего употреблять каротиноиды с небольшим количеством жира.

сли я придерживаюсь вегетарианской диеты, есть ли вероятность того, что у меня может быть дефицит витамина А?

Люди, чья диета не включает пищевые продукты животного происхождения, подвержены более высокому риску дефицита витамина А

Turinys
  • Supažindinimas su vitaminu A
  • Su vitaminu A susijusios maistinės medžiagos
  • Retinoidai
  • Karotinoidai
  • Karotinoidų pavertimas retinoidais
  • Kaip vitaminas A veikia mūsų sveikatą?
  • Retinoidų formos
  • Vitaminas A ir regėjimo palaikymas
  • Vitamino A vaidmuo palaikant imuninę sistemą
  • Vitaminas A ir ląstelių augimas palaiko
  • Vitamino A karotinoidinių formų vaidmuo žmogaus organizme
  • Vitamino A trūkumo prevencija
  • Antioksidacinis, priešuždegiminis ir imuninis aktyvumas
  • Tinklų tarpląstelinių ryšių skatinimas
  • Vitamino A sąveika su kitomis maistinėmis medžiagomis
  • Vitamino A ir kitų vitaminų bei mikroelementų sąveika
  • Vitamino A trūkumo požymiai
  • Vitamino A trūkumo simptomai
  • Regėjimo problemos
  • Odos ir plaukų problemos
  • Kiek vitamino A mums reikia?
  • Vitamino A perdozavimas
  • Maisto vitamino A šaltiniai
  • Išvada
  • Vitamino A preparatai mūsų svetainėje
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.