Facebook Pixel

Gražiai pasitinkame rudenį: vitaminai odai

Gražiai pasitinkame rudenį: vitaminai odai

Prasidėjus rudeniui, mūsų odai reikia ypatingos priežiūros. Juk ruduo – tai ne tik saulėtos dienos ir romantiški, spalvingi peizažai, bet staigūs temperatūros pokyčiai, krituliai ir vėjas, kurie ne geriausiai veikia mūsų odos būklę. Kokių vitaminų odai reikia rudenį, kad ji atrodytų spindinti ir sveika? Skaitykite apie visas rudeninės priežiūros paslaptis!  

Grožis iš vidaus: „ruduo“ odos vitaminai

Žinoma, niekas neatšaukė visavertės odos priežiūros, kuri apima valymą, tonizavimą, drėkinimą, maitinimą ir apsaugą.  Tačiau ne paslaptis, kad odą reikia maitinti iš vidaus. Per didelis odos išsausėjimas, išbėrimai, paraudimas ir ankstyvi odos senėjimo požymiai rudenį dažnai signalizuoja apie vitaminų trūkumą. Šiomis dienomis beveik neįmanoma pasiekti tinkamo maistinių medžiagų balanso vien per dietą. Todėl rekomenduojame naudoti integruotą požiūrį! Valgome subalansuotą mitybą, geriame vitaminų kompleksus ir naudojame kokybišką kosmetiką.

Vitaminas A (retinolis)

Vitaminas A laikomas jaunystės ir grožio vitaminu. Be to, puikiai kovoja su spuogais ir po spuogais, taip pat su odos senėjimo požymiais: pagreitina audinių regeneracijos procesą, šviesina amžiaus dėmes, padeda išlyginti raukšles ir gamina kolageną. Vertingi šio vitamino šaltiniai yra sviestas, augaliniai aliejai, moliūgai, džiovinti abrikosai, menkių kepenėlės, kiaušinių tryniai.

B vitaminai  

Rudens periodu esame labai linkę į bliuzą, stresą ir depresiją. Tokios sąlygos dažnai išprovokuoja bėrimus ir odos paraudimą. B grupės vitaminai ne tik stiprina nervų sistemą, bet ir skatina odos elastingumą, kovoja su smulkiomis raukšlelėmis ir sudirgimais. B grupės vitaminų yra daigintų kviečių grūduose, riešutuose, sėklose, sezamuose, ruduosiuose ryžiuose.

Vitaminas B7 (biotinas)

Biotinas dažnai vadinamas "grožio vitaminas. Tai viena populiariausių pagalbinių priemonių norint išlaikyti sveiką odą, plaukus ir nagus. Jis pastebimai pagerina veido spalvą ir daro odą elastingą. Daugiausia biotino yra vištų kepenyse ir kiaušinių tryniuose.

Vitaminas C

Vitaminas C yra geriausias odos jaunystės ir grožio eliksyras. Askorbo rūgštis yra galingas antioksidantas, skatinantis kolageno gamybą. Vitaminas C puikiai drėkina ir stangrina odą, padidina kosmetikos veiksmingumą, šviesina amžiaus dėmes ir po spuogų atsiradimo pėdsakus. Labiausiai koncentruotas askorbo rūgšties kiekis yra džiovintuose erškėtuogėse, saldžiuosiuose raudonuosiuose pipiruose, šaltalankiuose ir juoduosiuose serbentuose.

Vitaminas E (tokoferolis) strong>

Vitaminas E jau seniai nugalėjo delną kovoje už jaunystę ir odos grožį. Nenuostabu, kad jį dažnai rekomenduoja kosmetologai ir dermatologai. Pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, apsaugo nuo odos išsausėjimo, greitina žaizdų gijimą, padeda išlyginti odą.  Randama natūraliuose aliejuose, riešutuose, grūduose, sėklose, avokaduose.

Odos valymas ir tonizavimas rudenį

Rudenį mūsų riebalinės liaukos nėra tokios aktyvios kaip vasarą. Todėl nerekomenduojama naudoti per stiprių valiklių. Agresyvius gelius ir putas, kuriuose yra paviršinio aktyvumo medžiagų, ir veido odą sausinkite švelnesnėmis, kreminėmis valymo priemonėmis, pavyzdžiui, pienu. Sausos ir normalios odos savininkėms rudenį veido odą geriau nuvalyti aliejaus pagrindu pagamintomis priemonėmis. Jie saugo odą nuo išsausėjimo ir neleidžia pleiskanoti.  

Prieš tepdami drėkinamąsias ir maitinamąsias priemones, nepamirškite naudoti veido toniku.  Jis efektyviai valo odą nuo kosmetikos likučių, nešvarumų ir odos riebalų. Venkite tonikų, kuriuose yra alkoholio: jie sausina odą, sutrikdo natūralų drėgmės lygį. Rudenį geriau naudoti augalinės formulės produktą, skirtą normaliai odai. Jis tonizuoja ir drėkins odą, jos neišsausindamas.

Intensyvus drėkinimas ir mityba

Rudenį labai svarbu drėkinti ir maitinti odą. Lengvus veido kremus, kuriuos naudojote vasarą, rudenį rekomenduojame pakeisti maistingesniais. Jie sukurs galingą barjerą, kuris neleis odoje prarasti drėgmės. Naudokite kremus, praturtintus natūraliu taukmedžio, kokoso, avokado, argano, bičių vaško ir eteriniais aliejais. Šie natūralūs ingredientai intensyviai maitina, minkština ir drėkina odą. Odai drėkinti rudenį pravartu naudoti ir serumus. Jie daug giliau nei kremai prasiskverbia į odą, intensyviai ją drėkindami ir atstatydami. Jų sudėtyje dažnai yra alyvuogių aliejaus, kolageno, taukmedžio sviesto ir kitų naudingų ingredientų, kurie jaunina odą.

Rudens kaukės ir pilingai   

Iš natūralių ingredientų pagamintos drėkinančios ir maitinančios kaukės – tikras išsigelbėjimas odai rudenį. Sausos ir normalios odos savininkės gali naudoti maitinančias ir giliai regeneruojančias kaukes natūralių aliejų pagrindu, o turinčios riebią ir mišrią odą – lengvesnes drėkinamąsias kaukes su vaisių ir augalų ekstraktais. Naudokite juos 1-2 kartus per savaitę, kad sudrėkintumėte odą ir atkurtumėte odos drėgmės lygį.

Kalbant apie rudeninį odos šveitimą, jis gerokai skiriasi nuo vasarinio. Rudenį šaltis ir pastovūs temperatūros pokyčiai neigiamai veikia odą, todėl ji išsausėja, pradeda luptis. Pakeiskite šveitiklį stambiomis dalelėmis minkštesniu, drėkinančiu žieveliu arba gommage. Šie produktai efektyviai pašalina negyvas odos ląsteles jos visiškai nepažeisdami.

Apsauga nuo saulės

Kad išvengtumėte priešlaikinio senėjimo ne tik vasarą, bet ir rudenį, odą reikia saugoti nuo ultravioletinių spindulių, todėl kosmetinėje būtinai turėkite kremo nuo saulės. Žinoma, SPF lygis gali būti šiek tiek mažesnis nei vasariniuose gaminiuose. Rinkitės kremą su SPF 10-15. Jei naudojate dekoratyvinę kosmetiką, pirmenybę teikite tonuotiems gaminiams su kremais nuo saulės.  

Kaip matote, rudeninė odos priežiūra turi savo ypatybių . Norint išvengti odos lupimo, sudirginimo ir paraudimo, svarbu savo mitybą praturtinti vitaminais, taip pat nepamiršti apie teisingą kokybiškų odos priežiūros priemonių naudojimą. Mėgaukitės rudeniu ir būkite gražios! 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.