Facebook Pixel

Kokie vitaminai tinka moterims, o kurie netinka vyrams?

Kokie vitaminai tinka moterims, o kurie netinka vyrams?

Mūsų organizmui bet kuriuo metų laiku reikia vitaminų normaliam gyvenimui. Tačiau rinkdamiesi turite būti atsargūs, nes moterims, vyrams ir vaikams yra įvairių vitaminų, tinkamų tik konkrečiam asmeniui ir turinčių vienokį ar kitokį poveikį organizmui. Moterims skirti vitaminai netinka vyrams, o juo labiau vaikams, pagal šį algoritmą vyksta vitaminų kompleksų parinkimas ir pirkimas.


Kokių vitaminų reikia vyrams?


Vyro kūnas iš esmės kaip ir bet kuriam organizmui, reikia mikroelementų ir vitaminų. Tačiau verta atsižvelgti į dozę ir naudojimo būdą. Bet kuriame vitaminų komplekse turi būti - cinko, reikalingo prostatos hormonų išsiskyrimui, vitaminų A, C, E, D, N, H   ir B grupės vitaminų.
Verta atidžiau pažvelgti į juos ir išsiaiškinti, už ką jie atsakingi.

  • Vitaminas D. Tai viena iš svarbių priemonių vyrų imunitetui stiprinti. Jo dėka organizmas turi galimybę kovoti su infekcijomis ir virusais. Jis taip pat stiprina skeleto karkasą ir padeda padidinti ištvermę didelėms apkrovoms. Be to, reguliarus vitamino D vartojimas teigiamai veikia vyro potenciją ir seksualinį gyvenimą.

  • B grupės vitaminai padeda normalizuoti virškinimą, padeda virškinti baltymus ir paskirstyti juos visame kūne.

  • Vitaminas A stiprina imuninę sistemą, saugo organizmą nuo infekcijų, virusų ir gripo. Taip pat svarbu, kad vitaminas A skatintų testosterono gamybą, užkertant kelią piktybiniams navikams.

  • Vitaminas C yra antibakterinė priemonė, stiprinanti imuninę sistemą, normalizuojanti kraujospūdį ir užkertanti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

  • Vitaminas E. – lėtina senėjimą, mažina cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina kraujagysles. Taip pat vitaminas E būtinas aktyviam ir teigiamam seksualiniam gyvenimui bei hormonų gamybai.

  • Vitaminas N Normalizuoja angliavandenių ir riebalų apykaitą, padeda apsinuodijus alkoholiu, normalizuoja skydliaukės veiklą.

  • Vitaminas H palaiko ir pagreitina plaukų, nagų augimą ir apsaugo nuo plaukų slinkimo bei trapumo. Jis taip pat aktyviai dalyvauja riebalų apykaitoje.

Didelę energijos sąnaudą reikia užpildyti būtinais vitaminais. kurie tinka vyrams, tad kaip fizinis aktyvumas ir stresas sukelia reikalingų medžiagų trūkumą.

 

Moterims reikalingi vitaminai.


Moterys, kaip niekas kitas, turi visada būti geros formos, kad visas grožis būtų pasiektas karjeroje ir šeimos gyvenime . Ant mūsų pečių guli daug darbo ir vilčių, kuriems kartais nebelieka nei jėgų, nei laiko. Pagrindinių vitaminų, kurių moterims trūksta – B, A, E, D, K ir C, reikia papildyti, kad moters sveikata dar labiau normalizuotųsi.  

  • Vitaminas A padeda palaikyti akių sveikatą, stiprina imunitetą, kaulus ir dantis.

  • B vitaminai:

  • B6 – stiprina imuninę sistemą, gerina medžiagų apykaitą, prisideda prie normalios smegenų veiklos. 
  • B9 arba folio rūgštis – padeda palaikyti normalią centrinės nervų sistemos veiklą. Šis vitaminas svarbus nėštumo metu, vaidina svarbų vaidmenį perduodant DNR vaikui.
  • B12 – gerina atmintį ir padeda nervų sistemai susidoroti su stresu.
  • Vitaminas C – gerina imunitetą, saugo nuo infekcijų ir virusų, didina adrenalino kiekį ir padeda susikaupti.

  • Vitaminas D palengvina menstruacijų laikotarpį, apsaugo nuo artrito, artrozės, žarnyno vėžio atsiradimo.

  • Vitaminas E – greitina plaukų augimą, lėtina senėjimą, stiprina nagus ir šalina odos pažeidimus.

  • Vitaminas K gerina kraujotaką ir kraujo krešėjimą, stiprina kaulinį audinį ir yra širdies ligų prevencija .

Moterims skirtas vitaminų kompleksas, tinkamas išskirtinai joms, nes kiekvienas vitaminas yra atsakingas už vieną ar kitą palaikantį veiksnį asmens sveikata. Vitaminų vartojimas teigiamai veikia moters sveikatą ir organizmą bei palaiko normalų lygį. Vitaminai labai svarbūs tiek moterims, tiek vyrams. jei pritrūks kokio nors komponento, mūsų organizmas tikrai apie tai praneš, pasireiškimo ar ligos pavidalu.

Vitaminai nėštumo metu

Nėštumas   yra vienas svarbiausių, atsakingiausių ir laimingiausių moters gyvenimo laikotarpių  . Ir tada jau reikia maitinti du organizmus, nes moteris savo vaikui įsčiose duoda daug naudingų medžiagų. Pirmąjį trimestrą moteris patiria folio rūgšties trūkumą, o tai gali sukelti vaisiaus vystymosi sutrikimus. Todėl verta vartoti B grupės vitaminus, kurie palaiko nervų sistemos sveikatą, dalyvauja medžiagų apykaitoje ir baltymų sintezėje. Taip pat nėščiajai dažnai trūksta vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą ir didina hemoglobino kiekį. Vitaminas D ir kalcis yra būtiniausi mineralai, kurie stiprina kaulus, dantis, nagus ir plaukus, taip pat formuoja vaiko endokrininę sistemą.

Prieš pradėdami patys vartoti vitaminus, turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju.

Šį straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.